Terug naar 2019

Voorspeeldag / Open podium Harmonie Concordia en St. Rosa

Zondag 17 maart jl. vond in een goed gevuld Gemeenschapshuis Oos Heim te Margraten de jaarlijkse Voorspeeldag/Open Podium plaats van de samenwerkende jeugdopleidingen van Harmonie Concordia en Harmonie St. Rosa. Maar liefst 35 optredens brachten een uiteenlopend repertoire aan stukken ten gehore. Naast solistische optredens waren er ook enkele duetten en zelfs kwartetten.

Aansluitend waren er nog sprankelende optredens van The Next Generation o.l.v. dirigent Hub van Wissen en de drumband o.l.v. instructeur Roel Meessen.

Na afloop vielen diverse muzikanten in de prijzen. Zo won Esmée Roks op saxofoon met ‘Ik zag twee beren’ de prijs voor de beste beginner; Hélène Rulkens was de leerling met de meeste vordering, ze bracht op klarinet ‘Dance Preludes’ van Lutoslawski ten gehore. Twan Herben en Philippe Heusschen namen met hun optreden op de kleine trom de beker voor het beste Sibber optreden mee naar huis. De beker voor het beste ensemble was voorde klarinetspelers Lukas Frints, Daniël Theunissen, Jarno Roks en Jasper Kool met Red Valley Rock. Ten slotte was de prijs voor het beste optreden van de dag zeer verdiend voor Jasper Kool op klarinet met de prachtige uitvoering van Carnaval de Venice van Klosé.

Wij bedanken alle leden van beide harmonieën die deze dag tot een succes hebben gemaakt en feliciteren winnaars met hun prijzen en alle deelnemers voor hun mooie optredens.

Achterste rij vlnr: Daniël Theunissen, Jarno Roks, Lukas Frints, Jasper Kool, Hélène Rulkens

Voorste rij vlnr: Philippe Heusschen, Twan Herben, Esmée Roks