Heilig Hart concert

Vrolijk zijn met muziek

Dit was de titel van het slotconcert van schooljaar 2018-2019.
Sinds het schooljaar 2015-2016 verzorgt harmonie Sint Rosa Sibbe-IJzeren muziekworkshops aan basisschool Heilig Hart Sibbe, in samenwerking met het team van de school. Tijdens deze workshops maken de leerlingen van groep 5 en 6 kennis met een muziekinstrument. Dit heeft al geleid tot meerdere concerten die gegeven werden door de leerlingen in samenwerking met het harmonieorkest.
Het organiseren van dergelijke workshops kost natuurlijk geld, daarom heeft de harmonie in samenwerking met de school een verzoek voor een bijdrage ingediend bij de regeling Impuls Muziekonderwijs, Fonds voor Cultuur Participatie, het zogenaamde Maxima fonds.
Deze inschrijving bleef niet zonder resultaat! Het Fonds heeft een subsidie verleend van € 15.000. Hierdoor is het mogelijk om gedurende 3 schooljaren muziekworkshops in samenwerking met de school te blijven organiseren.
Vanaf oktober jl. hebben de leerlingen van groep 5 en 6, 30 in totaal, les op 4 verschillende instrumenten, waaronder een klarinet, saxofoon, dwarsfluit en trompet/bugel.

Voor het concert werd de hal van de basisschool omgetoverd tot een concertzaal.
Speciaal voor de uitvoering hadden de leerlingen van groep 5/6 gedichten geschreven over vrolijk zijn en met dit thema werd het concert vervolgens geopend. Na het gedicht werd het concert muzikaal vervolgd door een optreden van de leerlingen tamboers. Gedurende de rest van het concert werd het ten gehore brengen van muziek afgewisseld met het voordragen van gedichten. Leerlingen die in eerdere jaren hebben deelgenomen aan de workshops op school en nu lid zijn van de harmonie lieten ook van zich horen.
Daarnaast brachten de leerlingen nog een lied ten gehore met de titel “Als je vrolijk bent”.
Als afsluiting van het concert voerden alle leerlingen samen het werk Up Town Funk uit. Het publiek liet zijn waardering hiervoor blijken met een daverend applaus.
Wie dacht dat het concert ten einde was had het mis, de muziekleraren hadden ook nog een verrassing voor het publiek. Zij speelden samen nog een thema uit Harry Potter.
De wethouder van cultuur Claudia Bisschops sprak tot slot haar waardering uit voor alle inspanning die geleverd is om kinderen in aanraking te brengen met muziek.
Met een voldaan gevoel keerden alle aanwezigen huiswaarts.

Klik hier voor alle foto’s.