Back to Top

Sibbe - IJzeren

Opleiding

Opleiding Ieder jaar in september start de harmonie weer met het opleiden van nieuw muzikaal talent. Als je het bespelen van een instrument leuk vindt dan ben je bij ons van harte welkom.

Je kunt kiezen tussen twee soorten opleidingen:
1. Het leren bespelen van een blaasinstrument.
2. Het leren bespelen van een slaginstrument.

Hier kun je kiezen tussen twee varianten, namelijk slagwerk bij de harmonie of bij de
tamboers. Bij het leren bespelen van een blaasinstrument kun je kiezen uit bijvoorbeeld een trompet, klarinet, hoorn, hobo, saxofoon of dwarsfluit.

Als je op jonge leeftijd hiermee begint (t/m groep 6) start je eerst op blokfluit. Als je al wat ouder bent begin je meteen met het instrument dat jij gekozen hebt. Je krijgt altijd les van een professionele leraar/lerares.

Bij het leren bespelen van een slaginstrument kun je kiezen uit slagwerk bij de harmonie of slagwerk bij de tamboers. In de harmonie komen allerlei soorten slaginstrumenten voor, zoals kleine trom, pauken, xylofoon, triangel. De bedoeling is dan ook dat je deze allemaal leert bespelen. Bij de tamboers bespeel je over het algemeen maar èèn slagwerkinstrument, de Baslertrom. Bij de opleiding tot slagwerk harmonie krijg je les op de muziekschool van Valkenburg. Slagwerkers voor de drumband krijgen les van de instructeur van de tamboers.

De kosten van de opleiding voor het bespelen van een blaasinstrument of slagwerk bij de harmonie bedragen 120,- euro per schooljaar, inclusief muziekinstrument. Voor leerlingen die Blokfluit spelen zijn de kosten, 75,- euro per schooljaar, exclusief blokfluit zijnde +/- 11,50 euro.Voor de leerlingen die starten op kleine trom zijn de kosten eveneens 75,- euro per schooljaar.
Als je geïnteresseerd bent in èèn van deze opleidingen kun je contact opnemen met:
Harrie Blom
Dorpstraat 36
Tel: 043 – 60 158 39 of info@hamroniestrosa.nl