Back to Top

Sibbe - IJzeren

Instructeur: Theo Lodewick

Als jongetje van 9 jaar begon hij met zijn eerste trommellessen bij de Jonge Nobele Schutterij van Valkenburg aan de Geul en was er tevens het jongste lid.

In 1968 behaalde hij het diploma voor instructeur Trommel- en Klaroenkorpsen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen met als docent de Heer J. Semmeling van het conservatorium te Maastricht.

Ook de eerste cursus van de Bond van Orkestdirigenten afdeling instructeurs met als docenten de heren J. Conjaarts, A. Thissen en L. Pustjens werd met succes afgesloten in 1975. Verder heeft hij nog de cursus Basler-trommelen gevolgd, gegeven door de heer Marinus Vuijk en is hij nog enkele jaren lid geweest van het Nat. Slagwerkensemble o.l.v. L. Pustjens, G. v.d. Kolk en H. Smit.

Als instructeur is hij bij diverse korpsen in Limburg werkzaam geweest o.a. Klaroenkorps Schutterij St. Martinus Houthem-St.Gerlach(1961-1986), Showband Antonius Brunssum (1973-1977), Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heksenberg in Heerlen (1977-1985). De huidige verenigingen waar hij nog werkzaam is als instructeur zijn:
De Tamboers van Harmonie St. Rosa Sibbe ñ IJzeren (sinds 1970) en het Klaroenkorps van de Harmonie Amicitia Banholt (sinds 1969). Verder is hij regelmatig jurylid in de Schutterijwereld.