Sibbe - IJzeren

Geslaagd MAESTRO-festival te Sibbe

Harmonie St Rosa uit Sibbe heeft in samenwerking met het Parkinsonfonds een zeer geslaagd 3-daags Maestro-festival georganiseerd. Geslaagd in de zin van dat er 8000 euro voor het Parkinsonfonds is bijeengebracht, maar ook in de zin van binding tussen Sibber verenigingen en inwoners en uiteraard een zeer hoog gehalte aan gezelligheid en amusement.

De titel Maestro 2018 ging zondagavond naar Christine van Basten, burgemeester van Beek. Zij dirigeerde het samengesteld harmonie-orkest met de uitvoering van de Beauty and the Beast naar magistrale hoogte. In haar directievoering zat bevlogenheid, wilskracht, aandacht voor dynamiek en heel veel passie. Een terechte winnaar. De andere burgemeesters kwamen daar kort achter. Je kon merken dat ze allemaal goed voorbereid waren, Toppie. De andere (oud)burgemeesters waren: Nicole Ramaekers, Gulpen-Wittem, Dieudonné Akkermans, Eijsden-Margraten, Jan Schrijen, Valkenburg aan de Geul, Constant Nuytens en Paul Gilissen, Valkenburg.

Zaterdagavond ging de Maestro-titel naar Claudia Bisschops van het CDA. Zij dirigeerde een uitvoering van de Pasodoble El Gato Montés. Ook zij werd tussen het geweld van alle lijsttrekkers en terechte winnaar. Zaterdagmiddag ging de jeugdmaestrotitel naar Kilian. Hij dirigeerde het jeugdorkest The Next Generation en zij voerden uit een stuk uit the Lion King. De jongeman deed dit magistraal, ongelofelijk gewoon waartoe jeugd in staat is. Vrijdagavond streden afgevaardigden van de Sibber verenigingen om de titel en deze ging uiteindelijk naar Rosalie Heuts. De Maestrotitel werd bepaald door een vakjury maar daarnaast werd er iedere avond ook nog gestreden om de publieksprijs en de orkestprijs.

Al met al een geweldig initiatief met heel veel dank aan Ben Blom, de grote animator,
en zijn team, maar ook aan alle sponsoren want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Jo Kikken
5 maart 2018