Dit was de titel van het afsluitingsconcert van het schooljaar 2017-2018.
Sinds het schooljaar 2015-2016 verzorgt harmonie Sint Rosa Sibbe-IJzeren muziekworkshops aan de lagere school van Sibbe-IJzeren. Tijdens deze workshops maken de leerlingen van groep 5 en 6 kennis met een muziekinstrument, dit in samenwerking met de basisschool Heilig Hart van Sibbe. Dit heeft al geresulteerd in meerdere concerten die gegeven werden door de leerlingen in samenwerking met het harmonieorkest. Het zomerconcert dit jaar werd verzorgd in samenwerking met de tamboers van St Rosa.

Het organiseren van dergelijke workshops kost natuurlijk geld, daarom heeft de harmonie een verzoek voor een bijdrage ingediend bij de Limburgse Muziekbond in het kader van de Stimuleringsregeling Opleiding en Talentontwikkeling.
Deze inschrijving bleef niet zonder resultaat! De harmonie heeft van de Limburgse Muziekbond een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. Met dit bedrag konden de workshops begin dit schooljaar weer gestart worden.

Vanaf oktober j.l. hebben de leerlingen van groep 5 en 6, 32 in totaal, les op 4 verschillende instrumenten, waaronder een klarinet, saxofoon, dwarsfluit en trompet/bugel.

Voor het concert werd de hal van de basisschool omgetoverd tot een concertzaal die tot de laatste plek werd bezet.

De klarinetleerlingen van groep 5 opende het concert, gevolgd door de leerlingen op dwarsfluit en saxofoon. Daarna was het de beurt aan groep 6. Zij hebben al een jaar langer les en lieten dit dan ook duidelijk horen. Een van de leerlingen van groep 6, hij is inmiddels lid van de harmonie, bracht zelfs het Limburgs volkslied ten gehore!
Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een gezamenlijk optreden van de trompetleerlingen uit groep 5 en 6. Als uitsmijter brachten zij Pipi Langkous ten gehore. Na pauze werd het concert voortgezet door de leerlingen van de tamboers. Het toeval wil dat beide heren ook leerlingen zijn van groep 6. Het was dus voor hen een dubbel optreden! De afsluiting van het concert vond plaats door de tamboers van de harmonie.

Hierdoor hebben de leerlingen van groep 5 en 6 ook mogen kennismaken met de slagwerkinstrumenten. Tenslotte werd aan de leerlingen van groep 5 en 6 een certificaat uitgereikt waarmee zij kunnen bewijzen dat zij over de basisvaardigheden beschikken om een muziekinstrument te bespelen.
Met een tevreden gevoel werd het concert dan ook afgesloten.

Klik hier voor een foto impressie.